Du har kört fel, om möjligt gör en u-sväng


Jag: - Jag körde nästan ner i skogen borta hos Jenny!
Pappa: - Va?
Jag: - Ehm.. Jag sa att deras kök är åt skogen borta hos Jenny.
Pappa: - Deras kök är väl rätt fint?
Jag: - Ah, jag bara skoja.

Jenny: - Vi ska köra vänster här va?
Jag: - Japp, ditåt (pekar åt höger)
Jenny: - Det är inte vänster, det är höger!?
Jag: - Neej
Jenny: - Jo?
Jag: - Jaha. Fast det är dit vi ska.




Alla sätt är bra


Sofie och Sofie hade ägnat hela lördagen åt att göra tårta, snittar (enligt Bodén "skagen schnitzlar") och att grundligt städa ur Sofie M:s hus. "Överste Müller" tittade fram redan innan första glaset bål, då Mattias (Sofies bror) anlände. Müller tog i från tårna och befallde honom att ta av sig skorna utanför dörren. Det stackars barnet såg skräckslaget ut och tog snällt av sig skorna, ståendes på trappen barfota (utan strumpor!)

Till middagen var nästan hela nyårsgänget samlat, dock var Fiffi utbytt mot en liten Göteborgare. Förutom att Sofie inte hade lyssnat på Wrangs preferenser vad det gäller pizza ("Jag vill ha en oxfilépizza med bea. Men INGA räkor!!") och att den lilla Göteborgaren verkade tycka att det var väldigt varmt, var alla mycket nöjda och glada.

Sen fylldes huset snabbt av en massa välkända ansikten, inte minst från VRG. Marcus blev jag sjukt glad att se, men på grund av Fredriks rediga fylla gick han hem alldeles för tidigt. Johan Nyberg lyckades jag också hitta, trots att han bytt frisyr (som han för övrigt har haft sen vi gick i ettan på lågstadiet tillsammans) och numera mer såg ut som Peter Jihde än sig själv.

Kvällen till ära hade jag tagit med mina "kycklingfiléer", som jag nog faktiskt ska tillägna ett eget blogginlägg ngn gång i framtiden. Efter en del drinkar grabbade jag glatt tag i Jennys hand, satte den mot min bh och sa "gissa vad jag har här!". På grund av vår historia med dessa bh-inlägg (som ser ut som ett par kycklingfiléer) utbröt en dunderflabb.

Bodén som satt brevid oss fattade att han hade missat något och inledde därför en ingående och ohämmad undersökning av det hela. När även Martin började peta på mina bröst tyckte både Jenny och jag att det hade gått lite för långt. Martin menade dock att det inte gilldes, med motiveringen "men det är ju egentligen inte dina bröst jag vill ta på!". Det slutade hur som helst med att Martin, till sin stora förtjusning, fick låna dem (se bild nedan).

Nu har även det här blogginlägget blivit för långt. Shame on me. Resterande händelser får jag skriva om någon annan gång.

        




Hemma hos: Mr Wrong


Proppen fyllde 20 igår och det smygfirade vi med drinkar på East (Sofies och Sofies 20*2 årsfest på lördag är det officiella firandet). Innan dess hann vi med ett besök i Mr Wrongs lägenhet. Där hittade vi ett antal mystiska föremål.

 
1. Dalahäst. En dalahäst är i sig inget konstigt. I det här fallet, ståendes längst fram på köksbänken bland cigarrer, toapapper och värktabletter, kändes den dock helt off.


2. Transformer. Det finns inga ursäkter, transformers är inte ens inne bland de som är i rätt ålder för att använda dem, dvs ungefär två decenier yngre än Wrang. Johan har ställt åbäket på köksfläkten á la bästa sortens hemma-altare. Under de relativt få minuter vi var i lägenheten hann han bygga om den två gånger.


3. Hårfön. (Inte Sofies)


4. Go-kartmedalj och sparkdräkt. Det är en sak att äga sånna saker, en helt annan att ha dem framme i lägenheten. Å andra sidan förvånar det mig föga att Go-kart skulle visa sig vara sporten för Wrang, det är barnsligt och gubbigt på samma gång. Men framför allt - det är ingen riktig sport.


5. Traktor i hårdplast.


6. Tygstycke i velour med julbrodyr. När förvirring kring vad föremålet egentligen var uppstog och Müller föreslog stolsöverdrag blev Wrang stött. Det är tydligen någon slags korg.

Bild saknas tyvärr!
6. Veet hårborttagningsmedel. Därmed kan vi hittat förklaringen till hans allt mindre väl-behårade hjässa.




Proppen+Schönbak+Sändy = THE Band


Fredag var det för ett par dagar sen. Hade gärna velat att det var fredag igen, men tyvärr är det som känt bara fredag en gång per vecka. Under föregående fredagskväll agerade jag stand-in dotter i familjen Schönberg, något jag mer än gärna gör då och då.

Den här gånger åt vi middag på en trevlig restaurang och gick sen på den årliga VRG musikalen (City of Angels). Efter halva akten hamnade jag på en stol mitt emellan Jenny och Martin och lyckades på så vis hindra all form av puttinuttande och lår-taffsande.

Musikalen var, som allt annat som har med VRG att göra, av hög kvalité med en massa duktiga sångare. Bäst var såklart "Jimmy" med sitt bländvita leende och sköna smörsångar-röst. En kombo som fick det att pirra i alla flickors magar.

Martin övergav oss därefter för att spela CS, som den äkta nörd han innerst inne är, så jag och Jenny gick till Nordic och drack Mojitos. Lagom till att drinkarna var slut blev vi dock tillbakabjudna till Martin för att spela Rock Band med Proppen och Wrong. Då det visade sig vara stört kul kom jag inte hem förän halv 4 nån gång. Det är verkligen speciellt att åka tunnelbana ensam och nykter med en massa helgfyllon.




Vad ska vi med en hund till?


Min mamma var ett tag fast besluten att lära våran hund morra och visa tänderna så fort hon hörde "Göran Persson". Innan mamma gav upp skällde faktiskt Flingan när vår förre stadsministers namn uttalades. Tyvärr vifftade hon även glatt på svansen, vilket väl indikerar att budskapet inte riktigt hade gått fram.

Nu är nästa projekt i farten. Efter att ha sett pratande djur på AFV vill majoriteten av familjen att hunden ska lära sig säga "I love you". Dock insåg de ganska snabbt att det krävs mycket övning och har därför nöjt sig med att försöka lära henne säga "mama" till att börja med.

Jag väntar roat på resultatet. Än har jag inte sett röken av det.

image124




Januaris skönaste outfit


Syrran skulle på maskerad och valde att klä ut sig till Finansminister Anders Borg.



image121image123    




He's such a bright kid. And he's realistic too!


Min bror ger sig även han in i viktminskningsdebatten (se inlägg från 8/1);
- Lyssna här nu. Om man äter mycket kolhydrater så orkar man göra mycket. Och om man gör mycket så blir man smal.
Chockad över sitt eget uttalande fortsätter han:
- Jag är genial. Jag ska fan skriva en bok!
(Lång paus)
- Eller iaf några rader.




Grattis Müller!!


Möller blev 20 igår. Det firade hon med att spendera halva dagen på systembolaget.
Eftersom jag gillar att skriva saker i punktform, kommer här Sofie Möller - i punktform;

- Är alltid, oavsett hur onykter du är, lite fullare

- Säger "Moskito" istället för "Mojito"

- Har en grej för män med namnet Martin - watch out Jenny!

- Tillverkade glatt sprängämne på en kemilektion, morgonen efter en vild skiva

- Gillar inte att växla. Tror att 4an är lämplig att krypköra på och att det röda på "turbo" är coolt att nå upp till.

- Kan bara lyssna på musik med kvalité i 1,5 minuter. Sen måste något med en tydlig bas och trallvänlig melodislinga på.

- Är drottningen av bitchiga kommentarer. Ingen har lyckats slå "Sandra är billig... Men Sofie (Proppen) är fanimej gratis!"

- Har ingen som helst uppfattning om vad som kan anses vara en rimlig mängd tid att lägga ner när det kommer till skolarbete. När jag en gång gjorde misstaget att labba med henne, fick jag snällt sitta och skriva rapport i 8 timmar innan hon var nöjd.

- Är för det mesta utomordentligt stylad och välklädd. Känner man henne väl finns dock chansen att man kan få se henne käka chockladkaka iklädd mjukisar, bh och med sminket utkletat under ögonen.

- Går från noll (däckad och onåbar) till hundra (på fötter, skrikandes "jag vet att vi måste gå, jag går ju!" ) på inga sekunder alls.

- Har stenkoll på saker jag knappt vet vad det är.

- Lyssnar bara till "Sofie!" när det utropas med ett irriterat och anklagande tonfall.

- Förstår inte Skånska, men nickar och ler iaf.

- Gillar tuperat hår och posar gärna med björkar.

- Lyckades med den grovaste förolämpningen någonsin på midsommar;

Sofie: Men! Har du fel på ögonen eller?! Jag har ju druckit.

Extremt vindögd person: Asså, jag är ju faktiskt vindögd, men jag ser ändå att du inte har det!

- Druttar traditionsenligt på rumpan minst en gång varje nyårsafton. Förra året var det då hon dansade cancan (även om hon påstod sig försöka visa sparkar till låten Kung Fu Fighting), i år nöjde hon sig med att utan egentlig anledning sätta sig rakt ner på golvet på Loft. Då blev hon enligt Proppen upprörd, tog av sig skorna och kastade argt iväg dem.

Vi älskar våran Müller :) Fyll gärna på listan om ni tycker att det är ngt som saknas.

 





Jag vet inte vad det är, men dom smakar bra


En frisk fläkt bland alla "EfterJul"- och "NyårsLöftes"bantare är min 11åriga syster. Ätandes på en stor portion glass med chokladsås hör man henne mummla "Mmmmm! Jag ÄLSKAR kalorier."


image120
Skön unge.




Mission Accomplished


Nu när det några dagar sen Nyår gått,

En riktig tankeställare jag dessvärre fått,

Vad är det mina vänner egentligen vill,

Som lämnar mig ensam utan att ens säga till?


Solo på Loft jag helt plötsligt var

Och från säkra källor varför, jag fått veta har

Wrang skulle flocken innan hemgång samla

Men glad i hatten han istället runt bland siffrorna famla


Han kom till Müller, sig själv och Sofie-Propp

Men efter 3 blev det för Wrang totalstopp

Att lokalbefolkningen är vänlig och varm var väldig tur,

Annars hade jag somnat i en buske, och då hade jag blivit riktigt jäkla sur.





"Proppen..? Är du förstoppad eller?"


Nyår blev i Båstad med en fantastisk samling människor. Allt från bilresan ner (med en kavalkad av BSB, Spice Girls och Britney hits), till festen (och fyllorna) var nästan de roligaste hittills.

Nyårsfirandet började med en mysig förfest och följdes av middag på Madison. Trots att bearnaisesåsen legat på golvet (?) var middagen super, jag är impad :) 

Efter 12 slaget knatade jag Wrang och nån mer ner mot Loft, medan Jenny, Martin och Sofiorna åkte bil med en full skotte. Wrang prisade Sofie som världens bästa flickvän, galet söt och så vidare - något han sjävlklart blånekar till såhär i efterhand.

Wrang var överlag onaturligt trevlig under stora delar av kvällen. Han gillade allt och alla och älskade många. På Loft vände det tyvärr när han, enligt Proppen, började peka på diverse tjejer och totaldissa dem. "Minnena är suddiga" och "ja, jag hade en karatefylla" erkände han senare.

Sofie Müller hade redan på Madison sin titta-under-lugg-och-se-oanständigt-utmanade-ut-blick. Det betyder oftast bara en sak. Följdaktligen hånglade hon med båda tvillingarna Hagander på Loft, men mindes det morgonen efter som att hon bara hånglat mycket med en av dem.

Däremellan hann hon somna i Proppens säng, bredvid Wrang, och vägrade flytta på sig. Proppen var nära tårar innan Sofie, på äka Müllermanér, plötsligt studsade upp ur sängen (iförd endas WRANGS piké) och svansade bort till sin egen säng. Å andra sidan var hon inte ensam om sängstölder.

Nicknamet Pukie tillhörde Fifi de första dagarna tills det att Jenny, något otippat, övertog det från honom. 


Bakisprat:
Proppen, Jenny och jag om att Wrangs alla söner ska heta Lennart;
Jenny: Det är praktiskt.. Typ
Sofie:  Med Wrangs gener så kommer dom kommer vanka omkring och säga sina egna namn. Fatta hur irriterande det kommer låta "LennartLennartLennart".
Jenny: Sådär som rumpnissar låter..
Sandra: Ja precis. Och rumpnissar är också tunnhåriga.

Toffe: Proppen? Alltså, har det något att göra med att du är förstoppad?
Proppen: Eh, nejdå. Det funkar bara bra!