Det beror på hur man ser på saken


Under en promenad i Bronx på bway får Jenny syn på en bild av en svamp, liknande den nedan, och utbriser "Haha! Det där ser ju ut som en uppochnervänd snopp!". What to say?






weeny


Pysslade lite med en gammal studiobild som jag hittade på syrran. Hon är bra snygg! Jag förutspår modellkarriär. Men snälla, säg inte det till henne, hon skulle bli så präktig.






Dagens no-fit


Nej, jag kommer aldrig börja modeblogga. För att citeta Bengt skulle jag nog hellre donera en njure. Men när jag såg mig själv i spegeln imorse, iförd detta, skrattade jag högt och kände att det behövdes en förklaring.




Outfiten är ett resultat av en "jättebråttom-situation" i kombination med en stökig garderob. Lista med förklaringar kommer här:


Skorna - furry, fula och allmänt fruktansvärda. De är ett direkt resultat av de "incidenter" som präglade lördagskvällen, samt den oupphörliga mobbing som dessa åtföljts av. Sluta!!


Knästrumporna - äger inga vanliga strumpor på grund av mitt icke så frekventa byxanvändande. Tyvärr va alla strumpbyxor trasiga och därför blev det leggings, vilket man ju inte ha i vinterskor utan strumpor.


Klänningen - prickig sommarklänning... Tog det som låg överst i garderoben. Frågan är vad den gjorde överst.


Mössa - håret som ut som att jag stoppat fingrarna i eluttaget och fått en chock. En mormorstickad mössa kändes som en rimlig lösning.





handels hjärta stures


Idag är det torsdag och det betyder att det är utgång. Ska snart sätta fart på mig själv och rota fram lite kläder och smink snart och åka över till Sara på förfest. Hon rapporterade alldeles nyss att hon bjudit in en "massa folk" och att det "alltså kommer vara en massa folk.. i min lägenhet!". Det kommer nog bli jättebra. Vi vet ju hur dom förfesterna brukar sluta.





En fråga som trots allt tydligen var på sin plats


I ett desperat försök att rädda sin dator ringde Sara till Dells kundsupport. Efter att ha suttit i telefonkö i 60 min (för att nu inte felaktigt misskreditera dell så la Sara på efter de 30 första minutrarna men ångrade sig och ringde upp igen) kom hon till slut fram till en semitrevlig man med ordentlig brytning. Följande samtal ägde rum:

Sara: Hej, jag köpte en dator av er för en vecka sen och nu vill den inte starta
Supportmannen: Asså, vadå inte starta? Har du tryckt på power-knappen?
Sara: Men jaaaaaaa?! Jag har tryckt på den massor av gånger (varpå hon i ren frusturation trycker på den igen).
Sara: Eeeh, nu startade den. Tack och hej.




Timberlake är rolig


Hade inte fattat det. Men han är det! Faktiskt..






The art of stating the obvious


Elever med höga betyg kännetecknas ofta av en väl utvecklad analysförmåga. För er som inte riktigt fattat galoppen på det området ännu, kommer här ett par exempel på hur slutsatser ska dras;

Sara: Jag spillde ett glas vatten över min nya dator idag. Nu startar den inte.
Sandra: Åhnej!
Sara: Jag vet. Det är inte bra.. Det är en typiskt dålig sak.

På tal om mitt och Filips planerade bröllop (inte för att vi är speciellt keen på att va gifta med varandra, idéen är enkom att vara först bland vännerna med att kunna referera till någon som "min man"/"min fru")
Sandra: Ja, vad hände med vårt äktenskap?
Filip: Ja, vad hände med det?
Sandra: Vi är ju inte gifta iaf... Så det hände nog inte.




En roligare diet


Pappa har gjort det igen! På tal om dieter deklarerade han för middagsgästerna att glykomiskt index, det funkar bra att banta med det.




Mutor


Mitt i allt eländigt matrisparande dök lilljenny upp och ville ha hjälp med sin matte c kurs. Nog för att jag skulle kunna döda för att få räkna matte c istället, men hade det inte varit för att hon hade med sig oreos så hade jag nog kastat ut henne, stressad som jag är.





Joho, vi går visst på Handels


På tunnelbanan här om dagen:

Denise: Amen asså, ni vet han.. Folkpartiets gamla partiledare?
Jag: Eeeeh? Va det Lars Leijonborg? Eller?
Denise: Heter han det? Hmm.. Jo, det gör han nog.
Karin: Jo, folkpartiets nisse heter Leijonborg.
Jag: Mja, den gamla gjorde nog det iaf.
Karin: Vaaah?! Har dom bytt??




Cheese also..


För någon vecka sen kollade jag, Sara och Storjenny (Schönbak) Borat. Ja, vi är lite efter! Det va med ganska blandade känslor och ansiktsuttryck vi tog oss igenom filmen, men när vi kom till extramaterialet hittade vi några riktiga pärlor. Här kommer en av dem!

:




Hur många trevliga mord har du begått?


Idag pratade Håkan åter igen om sannolikhetslära. De två höjdpunkterna kommer här:

1. Håkan ska beteckna Krona och Klave och säger fundersamt: "Jaha hörrni. Vad ska vi välja för namn på dem nu då? K och K kan vi ju inte ha.. Det blir ju KK!"

2. Håkan har precis förklarat att en funktion ska räkna antalet röda kulor och frågar "Hur många kulor kan man förvänta sig?". Jag och Jessica mumlade "You should know Håkan" i munnen på varandra. Han fortsätter därefter med att berätta att om det är de röda kulorna man vill ha, så är det de som är de "lyckade" och "trevliga" kulorna. Fine so far. Modellen blev  dock föga passade när den lite senare under förläsningen skulle appliceras på antalet förväntade mord i New York.




Hahahahaha!


Den här videon har jag och lilljenny kollat på typ 287 gånger sen vi hittade den förra veckan. Den är så rolig. Bäst blir det om man kör den på hemmagjord repeat . Som Jenny uttryckte det; "Kan man göra det ljudet så vore man galen om man inte utnyttjade det till något vettigt." Skrattkramp!



För att inte göra någon pissed så kanske jag bör tillägga att filmen kommer härifrån.




Inte för kort, men ändå inte helt 100


Egentligen är det roligt att hänga ut folk med både namn och bild. Men jag ska behärska mig. Därför kallar vi nu min vän, om vilken inlägget kommer handla, för X.

X frågade nämligen förvånad på statistiklektionen idag "Men, VAD har jag på mig egentligen?!" och besvarade sen frågan helt själv med "Den här tröjan har jag ju sovit i, tre nätter i rad nu!".

Tillägga kan man att X även är upphovsman till den rätt suspekta kommentaren "Jag orkar inte diska, du får en skitig kopp!" och dessutom är precis samma människa som chockade mig efter typ en veckas bekantskap med att utbrista "Äh, asså. Du får ursäkta, men jag orkar inte ha byxor på mig" varpå hon tog av sig jeansen och struttade runt i lägenheten byxlös resten av eftermiddagen. Tursamt nog var det i hennes lägenhet vi var.





En påse vin om dagen


Lyckades just chocka mamma.

- Jag har jätteont i huvudet. Tror inte jag har druckit tillräckligt idag.
- Men gör det då.
- Ja... Var är bag in boxen??




The one and only


Igår berättade Filip att han ätit middag med en tjej som enligt honom är en exakt kopia av mig. Det kändes inte bra alls. Inte nog med att hon ska vara på pricken lik mig, hon sminkar sig tydligen precis som jag också. Alltså, ta mitt face du bara, men ge fan i mitt smink.

Tyvärr har han inte lyckats frambringa något bevismaterial i form av typ bilder, så jag har ingen som helst möjlighet att avgöra om det här är sant eller inte. Vill dock poängtera att jag anser mig vara unik och tänkte understryka detta med hjälp av följande klassiker.





Om jag skulle få ryggskott


så vet vi varför. Mina vänner är för korta.

I bakgrunden skymtas de båda skåningarna. De tycks dock ha integrerats väl i Stockhomsstekartrender. Kolla bara den vita sjalen..




Mina favoriter


Här är låtarna jag helst lyssnar på just nu:

Disturbia (Johan Bååt Remix) - Rihanna
Precious Little Diamond - Pld vs Fox The Fox
Fascination - Alphabeat
Yours To Keep feat. Paola - Teaddybears Sthlm
Hot 'n' Cold (Jason Nevins Extended Mix) - Katy Perry
All These Things That I've Done - The Killers
Incredible (Radio edit) - Shapeshifters

Jag vet att några är gamla som gatan, men det är irrelevant!





super!


Gårdagens fest hos mr Laroy var riktigt kul. Jag hade med mig lilljenny och vi hade hittat var sin grym svart klänning som vi trivdes bra i. Blev massor av dansande till duktiga Peters DJande plus en hel del konstiga raggningsförsök och värdelösa konversationer. 

- Jag är skånsk. (Jaha??)
- Vi älskar skåningar!
- (Killens kompis) Jag är också skånsk!

- Är det där en blondin?
- Det ser så ut
- Är hon söt eller snygg?
- Båda delarna era jävla idioter. Och jag är inte döv heller.

- Vad är det där?
- Det är en kanna
- Vad gör du med den?
- Super!




Jeeennyyyyy! Hjäääälp!!


Precis varit på en trevlig 20-nånting fest. När jag och Jenny väntade på skjuts bestämde jag mig för att hoppa upp och sätta mig på ett elskåp. Gjorde jag det? Nej! Jag hoppade för högt och satte/la mig bakom det. Och nej, så jäkla full var jag faktiskt inte..





Krutkärring!


Mormor (89 år) hade glömt sin stickbeskrivning hos oss och mamma erbjöd sig att skicka ner den till henne i Nyköping. Då hörde man mormor skratta från andra sidan telefonen och fråga varför mamma inte bara scannade in den och mailade den. Hon är lite ball!!




Kul vi har..


Smskonversation:

Jenny: Hej! Tänkte bara säga att jag sover hos Martin ikväll. Pusspuss
Sandra: Wohoo! You go girl. Hade det inte varit för att ni varit tillsammans i flera år nu så hade jag gjort vågen.




Dagens Håkan


-"Nu ska vi se om det går för siffrorna... (paus) att para sig."

Synd att det bara var jag och Yingying (av alla 300 pers i aulan) som gapskrattade.




Ingen sovmorgon här inte!


Skippade statistiken idag för att få sovmorgon. Fick man sova? Icke! Kl alldeles för tidigt ståg jag sjungandes till mamma som fyllde år. Till råga på allt fick hon en massa smink, som JAG hade velat ha. Aja, nu till skolan och föreläsning med Lyckis!





Nej, vi äter...


Syrran, typ 13 år, uppvisade stora brister i sexualkunskap, alternativt gjorde en freudiansk slip, vid middagsbordet. Apropå inget alls utbrast hon: "Har ni sex??".

(Enligt egen uppgift var frågan menad att vara "Har ni sett X1?" som tydligen är en ny mobil)


Rolig!




Ni som inte känner Håkan kan sluta läsa nu


Håkan, allas vår favoritfarbror, är ju som allmänt känt bland de virrigaste lärarna på Handels och slarvfelens okrönta konung. Här om dagen betonade han hur JÄTTEVIKTIG en formel var genom att först skriva den på talvlan;

Om P(A snitt C)=P(A)*P(C) så är A och C oberoende händelser.

därefter upprepa ännu en gång hur otroligt viktigt sambandet var samt ritada en röd ram kring formeln för att ytterligare understryka detta.

När han sen stått och begrundat det han just ritat på tavlan i ett par ögonblick, sa han något i stil med "alltså, det här betyder att om..." varpå han upprepade det budskap han just skrivit på tavaln OCH SKREV DET EN GÅNG TILL. Ordagrant. Precis under det han just skrivit. Och ritade en ny röd ram kring den identiska formeln. Jag skrattade så jag grät. Matte har aldrig varit så roligt!


Går inte annat än älska




Valvaka


Åkte till Jenny på Fresco efter föreläsningen. Kom då på den eminenta idéen att ha valvaka. Så efter en riiiktigt nice middag sitter vi nu här, med morötter och dipp, thé och lite annat kul och ska umgås med filip och fredrik de närmaste timmarna. Weeej!

     




En i taget


En av ledarna på cheeren;
-Men ni kan inte shakea både rumpan och brösten samtidigt. Det ser bara knarkigt ut.




Why write a song about that?


På vägen till cheerleadingen (ja, det är det jag spenderar måndagskvällarna med) shufflades Robyn och Snoops Sensual Seduction fram. Då kom jag att tänka på Sofie Ranhamn och när hon berättade om vad Wrang (hennes mysdryga pojkvän) trodde att de sjöng. Här kommer det; Since she was a dutchman!! Sätt på låten och lyssna. Det är klockrent!




Vad är egentligen riktig mat?


Sara och jag har kommit på oss själva med att ha kallat diverse, ganska tvivelaktig föda, för "riktig mat". Det började med att vi efter microtentan gick förbi Pressbyrån, eftersom Sara enligt egen utsago var vrålhungrig.

Hon högg snabbt tag i ett äpple och sa trånande "åååh va gott, riktig mat!". Hon kom nog på vad hon sagt ungefär samtidigt som min mycket snea blick träffade henne. Vad brukar hon äta egentligen? Stackars barn.

Nästa gång var på seven eleven när vi än en gång va trötta och hungriga och övervägde att köpa muffins. Då fick jag syn på butikens ganska äckliga utbud av mackor och annat kraffs och utbrast "amen jaha, dom har ju riktig mat här!". Vi var dock överens om att inte heller seven elevens mackor kan räknas till kategorin riktig mat.

Vidare har vi strukit både pizza och Saras rätt suspekta lunchsallader från riktig-mat-listan. En misstanke som börjat gro är att det bara är mamma som lagar riktig mat. Faktiskt...