fyi..


..har jag just spenderat ett gäng timmar på Make Up Store iförd världens ballaste lösögonfransar. Skulle ha dokumenterat, men det va för mkt att göra. De är hursom numera uppskrivna på listan över inköp inför nyårsafton.

Snart blir det Sex and the City hos Möller! Vi har precis kommit överens om att duscha, för varandras skull. Cute huh? Men först ska jag äta hemmagjord sushi med familjen. Dusch, sushi och film - riktigt fulländad lördagskväll det här.




Följetongen "pepparkakshuset"


Mamma och jag uppmärksammade just att antalet gröna och röda nonstop till pepparkakshuset (som var upphällda i en skål) på något mystiskt sätt sjunkit till typ noll under dagen. Ctina tog utan större påtryckningar på sig skulden och jag och mamma sammarbetade därefter för att fastställa lämplig bestraffning.

S: Dåligt Ctina, du får sätta dig och måla om några av dom svarta och bruna.
M: Ja. Fast först får du suga på dom så dom blir vita.
S: Vaaaa?!
M: Jo, för annars kommer inte den nya färgen synas.
S: Sant. Såja, stå inte där och gapa, börja!





"Pepparkaksbak"


Bakade och dekorerade delarna till vårat pepparkakshus här om kvällen. Jag gick bärsärkargång med spritsen. Lägg gära märke till den lesbiska pepparkakan. Mormor var sjukt söt när hon upptäckte den. "Nämen va fint, dom håller handen! En gumma och en.... gumma?". Nu återstår bara att sätta ihop åbäket. Tror det blir idag :)



Anledningen till att jag satt rubriken inom citationstecken är att jag har ytterst svårt för ordet "bak" i bakningssammanhang. Detta på grund av morfars återkommande julskämt: "Nu är det jul och mors bak luktar gott". Inte roligt.




Vem kan ha sagt det?


Jag klagade på att jag är sjukt trött efter jobbet varje dag och fick följande förslag på förklaring:

"Du är ju inte van att vara trevlig mot folk hela tiden, så det är klart du blir trött."





Fick mkt gjort på jobbet idag...


Kicks nya personallook ser ut såhär och växte fram under en ganska händelselös och kundfattig eftermiddag på jobbet. Knallröd tygros bakom örat, rött läppstift och ett fånigt leende. Någon måste haft tango i tankarna.


Förutom det extremt seriösa framtagandet av den nya looken hittade vi på flera alternativa, enormt kreativa och förmodligen för kunden ganska chockande sätt att slå in presenter på. Tänker inte avslöja mer, ni får hälsa på oss om ni vill ta del av våra inslagningsinnovationer.




 





Världens bästa bror


Igår var det torsdag vilket numera betyder HHS på stures. Väldigt bra och massor med folk. Jag lyckades släpa med mig Jenny x2 och fick dessutom in Filip och Leo på ett kort men uppskattat besök...

Innan dess var jag på en avskedsmiddag med familjen. När vi var på väg därifrån och ämnet "Vad ska Sandra göra i stan innan Jenny och Jenny hinner in?" avhandlades gick diskussionen såhär:

Mamma: Men Eric, vi kan inte bara släppa av henne på gatan.
Eric: Varför inte? Det är där hon hör hemma!




Därav plattång...



Äkta humor...?




Makemakemake


Fixade lite make på syrran för ett tag sen, här kommer bilden!






Stackars Miss X


Min vän X kom relativt nyss på att hon inte vill ha mannen hon dejtat hela hösten, varpå hon istället började flirta med den så kallade Rik-Hunken. Det är inte så golddigger som det låter, Riken är våran juridikkurs och Hunken är helt enkelt The Hunk på kursen. Flirtandet (som hittils bestått i att hon spillde glögg över hela honom) gav snabbt resultat och jag kan avslöja att en date är bokad!

Problemet är dock att X idag förklarade att hon insett att det är Joel hon vill ha. På frågan "Men, vem sjutton är Joel?" svarar hon "Ja, precis den frågan ställde jag mig för en vecka sen... Det är Ken-dockan!". Beskrivningen är så precis att jag förstog vem hon menade direkt (och nej, vi har inte använt det nicknamet på honom tidigare). Jag konfirmerade med att beskriva var i Aulan han brukar sitta. Namn, det är inte vår grej.

Så nu är det vara att vänta med spänning på fortsättningen i dramat och va lycklig att man inte är utsatt för samma kval som stackars Miss X.




Love is in the air..


eller ja, åtminstone i min stekpanna.





En målande beskrivning


Igår åkte jag, trots extrem sömnbrist, in till Stures för HHS luciatåg vilket var MYS. Friedmans Apostlar var så duktiga så och Tvångshångel-Gustav gjorde kvällens bästa när han siktade noga och blåste ut förbipasserande tänors ljus.

Innan dess mötte jag upp Lill-Jenny och gick en vända förbi Fridays bar. Där passade Jenny på att byta från stövlar till pumps och försökte därefter, länge och med stor inlevelse, trycka ner sina stövlar i handväskan. När hon ägnat sig åt detta ett tag och "fötterna" på stövlarna fortfarande stack upp utbrast hon uppgivet  "Såhär kan jag inte gå ut. Det ser ju ut som att en dvärg står på huvet i min handväka...".


Ursäkta oskärpan, jag skrattade..




And again..


Igår i vårt kök:

Jag: Det knakar i min höft! Hör du?!
Mamma: Ja
Jag: Jamen, men, men VARFÖR?
Mamma: Jadu, det kan va artros. Fast du är lite för ung.
Jag: Jaha.. Men vad är det då?
Mamma: Äh, jag vet inte. Sånt där går över om du får barn.
Jag: Eeeh. Jaha. Tack för tipset mamma.
Mamma: Tack för tipset? Ooooh! Haha!! Neeeej.




Betygshets? Nejnej.


Vägen till lyckade studier involverar i högsta grad stöttande föräldrar. Mamma stöttade tyvärr mig så mycket att hon inte orkar göra det samma med lillebror.

När jag idag frågade Eric vad han egentligen hade för planer efter gymnasiet hann han inte ens öppna munnen innan mamma utropat "Högskoleprovet!!", insett hur det låtit och börjat asflabba. Tilläggas bör att min bror inte alls har dåliga betyg.





Frescoskvaller


Precis blivit påhälsad av Lill-Jenny. Hon delade med sig av diverse nyheter från allas vårt favoritfik Fresco... Typ stammis-Italienaren Antonio som idag kom in och med skön italiano-accent berättade att han satt på sig sin Fjäll-Röven jacka för att det va så kallt.

Fick även höra att en kunglig höghet, låt oss kalla honom CP, hälsade på sin vän (som råkar äga caféet i fråga) här om dagen. Ägaren var stressad, slängde åt CP en handduk och fick honom att gå in i köket och torka disk. Tjejerna i köket tyckte att det va trevligt av honom att hjälpa till, men insåg först när han gått vem de langat disk till. Ha ha haaaa!

Sen har vi ju Greven. Det Jenny inte kan berätta om honom är inte värt att veta. Just nu går han på diet. Fresco har därmed minskat sin omsättning med 50%.




Årets andra julmarknad


Pappa tyckte att han var sjukt rolig när han, med min rejäla baksmälla i åtanke, klargjorde att han hittat den perfekta julklappen till mig. Som tur va lyckades jag bevisa att jag faktiskt var nykter, vilket jag gjorde under glada hejjarop och applåder från samlingen av människor som stannat för att titta på.



Episoden avslutades för övrigt med att mamma högg tag i, och köpte, ett "toalettdörrshjärta". Det var ett riktigt snyggt sådant med påmålade blommor och annat fint, samt texten "Bajsboda". Så beundransvärt moget.




Visdomsord från Charlie


It's not like i don't care what you want, it's just that you're a kid, and what you want doesn't matter.





Nu kööör vi!


Jag och Mr Skoglund ska efter en spontan snilleblixt ställa upp i Bonde söker fru. Bra Filip.


 




Rolig svamp


Svrattrompetsv-amp. Kul i mat, kul i drinkar, kul rökt*. 50 kr



*Biverkningar: hallucinationer (tomtar, julsånger och snö), dyslexi och övervälmande cravings för julmys.




Makt


Hade problem med mitt ap-PM till juridiken. Vad gör man? Jo, man utnyttjar de resurser och den makt man besitter.


"Okej. Fast vad är ett emittentinstitut?"