Var det en komplimang?


Ikea 15.30
- Är du hungrig? Ska vi käka luch?
- Mja, asså.. Jag åt frukost vid halv 12, så direkt hungrig är jag ju inte. Men jag skulle absolut kunna äta något.
- Herre gud. Du är verkligen en fet kvinna i en smal kvinnas kropp.

--> hallonpaj, walnöts brownie och latte.





Diors nya: "Envy Grandma"


Hittade en liten söt parfymflaska i min sminkväska (J'dore från Dior) idag. Då jag hade lite bråttom i morse glömde jag parfymeringsdelen av "iordningställandet" och blev därför glad. Roade mig med att droppa parfymen på både händer och hals. Ganska mycket.

Typ 2 minuter efteråt insåg jag mitt misstag. Den var tung. Tung, stark, tant-parfym. Den ger mig huvudvärk och jag håller på att dö. Den försvinner inte heller (trots panikartade saneringsförsök). Jag luktar tant och det går inte att göra något åt. Gah.




What a nightmare!


Sov inge bra inatt. Beror nog till stor del på min överdrivet "livliga fantasi". Jag hann nämligen med att tappa tänder, få VG på ett prov samt hajka med Jennys familj (i Ölands skärgård) då vi blev offer för ett vulkanutbrott;

Jag hoppade i vattnet för att skydda mig mot all varm rök med då skrek alla på stranden (var nu dom kom ifrån) att jag var dum i huvudet. Tydligen skulle vattnet börja koka när lavan kom ner i det. Väl uppe igen förklarade Jenny att vi måste över till grannön och att vi, eftersom det inte gick att simma, var tvungna att gå på vattnet. Såklart.

Tyvärr hade jag glömt min laptop på stranden så vi gick tillbaka för att hämta den, men då var locket lite smält. När man satte på den så var det ett stort, vitt skelett på skärmen. Jag tror att det betydde att den var död. Jag sörjde.

Varför kan jag inte bara få drömma att jag flyger?




Den här drinken luktar lite.. hmmm.. korv!


I onsdags hade Smirnoff Black afterwork på Differ. Partytrollen från ACek (Erica, Annica, Suz och jag) infann sig självklart och fick testa vodka i flera olika former. På menyn stog tre drinkar, varav nr två Annica hällde på golvet, då hon tyckte att det var för stark. Den tredje tyckte Suz luktade "som ngt bekant" (korv visade sig vara det hon tänkte på).

Med detta sagt var det alltså den första drinken som var bäst (citronjuice, sockerlag, vodka och soda). Lagom sötsur och bubblig med andra ord. Är man förutsägbar eller vad? :)




Bil-pinsamt #2


Det var inte länge sen jag parkerade bilen och höll på att gå ifrån den med motorn igång. Ändå har jag redan gjort bort mig i bilsammanhang igen!

Den här igången hade jag och Lill-Jenny åkt från Täby C bort mot Skarpäng. När vi stannade, för att springa in och köpa lite grejer på en mataffär, drog jag i handbromsen och märkte till min förvåning att den redan låg halvvägs i.

Jag utstötte ett förskräckt "åhnej!" samtidigt som Jenny slängde en orolig blick på mig och sa "det luktar väldigt konstigt!". Detta följdes av att vi kollade ut genom fönstrena och såg rök, ganska så tät sådan, skrev "UT!" i munnen på varandra och störtade ur bilen.

Ute på parkeringen höll jag på att skratta ihjäl mig på grund av min egen dumhet och våran panikreaktion. Jag tycker dock att jag var väldigt duktig och omtänksam som  sa "Sluta andas Jenny, det där är inte nyttigt!", medan Jenny bara stog där och oroade sig för bilen.




Vad ska det bli av henne?


Igår var vi och såg faster Erika och Farbror Thomas sjunga i Berwaldhallen. Mamma hade hämtat ut biljetterna i VIP-luckan och min 11-åriga syster Stina insåg tydligen snabbt fördelarna med VIP-konceptet. På väg till toaletterna fick hon syn på den långa kön, suckade och utbrast "Har dom inga VIP-toaletter på det här stället?!".




DÄRFÖR blir fakturorna inte gjorda.


Det är bokslut nu, dvs fakturorna är överallt och jag VILL INTE! Så istället för att göra det jag måste sitter jag och gör saker som är helt meningslösa. Typ skriver om mig själv.  Här kommer min och Lill-Jennys mailkonversation från igår (följande skall alltså läsas från botten och uppåt);


Jenny 15.00

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHA! Du har lite för mycket fritid!! Fy fan va kul du e!! Simma lungt så ses vi sen ;)

Jag 14.30

Det ska jag fanimej ta och göra. Annars kommer följande gå att läsa i Metro imorgon;


Bokslut krävde ungt liv

Vännen Jenny: "Det är så tragiskt, jag skulle ha lärt henne simma!"

Sandra, 19, drunknade igår i en flod av fakturor. Trots hennes försök att registrera bort fakturorna, och därmed rädda sig från ett tragiskt öde, blev gårdagens fakturachock för mycket. Experterna menar att utan distraherade faktorer som exempelvis facebook, msn och microsoft outlook, hade Sandra kanske kunnat klara tillströmningen av fakturor under bokslutet och fortfarande varit vid liv.


Varje år dör flera ekonomiassistenter av elakartade fakturaattacker i samband med boksluten. Talesmannen för SER (Stackars Ekonomiassistenters Riksförbund), Faktur Af Aktura, tror att en ny lag skulle kunna råda bot på problemet; "Vi vill att Ekonomiassistenterna ska få lagstadgad fakturasimmningsträning. Minst en gång per år.". Af Aktura nöjer sig inte med det utan fortsätter: "Dessutom bör speciella brevinkast installeras på samtliga arbetsplatser så att endast ett fåtal fakturor kan komma in åt gången.".


Om dessa riktlinjer hade kunnat rädda Sandra är i nuläget oklart. En sak är dock säker; fakturor ska man akta sig för.



Jenny 13:50
Bränn fakturorna! Det som inte syns finns inte!

Först en kaffe to go, sedan skor, sedan vin å mat!!



Jag 13:10

I'm counting down the seconds!! J###a f###ing bokslut. Skulle kunna använda

högen med fakturor som pall. Jag drunknar i betalningar. Gaaaah!

Skor, middag och ett glas vin?

That would make my day.





Disneydags!


Kvällens viktigaste händelser;

Jag och Jenny lagar mat och testar drinkar. Vi har lärt oss från tidigare misstag och städar efter hand (till skillnad från 60-tals middagen då vi dagen efter städade oss igenom 4 disk-,skräp- och smutslager: drinkglas, efterrätt, huvudrätt, förrätt och till slut mjölet från när vi bakade efterrätten).

Vännerna anländer i finfina utklädnader. Min brors version av Pongo resulterar i skrattkramper.

Jag får veta att MammaLitborn läser min blogg. Mycket roligt! Jag lovar att fortsätta skvallra elakt om dina söners förfaranden.

Björnligans 6 medlemmar har möte i köket. En kupp på gång?

Jenny påpekade att  människor som man använder både för-och efternamn på oftast är personer man ogillar. Den enda vi känner som vi gör så med är Johan Wrang. Gustaf passade då på att berätta om hur Wrang bytte namn från Wrangsson til Wrang, varpå Wrang kontrade med att avslöja att "Gustafs bakdel är fläggvis skäckig!"

Disneylåts-battle. Det bästa bordet vinner. Det vill säga mitt bord.

Konstiga övningar på golvet. Jag har inga kommentarer.