Snapsnap


Min projkvän gillar inte att vara med på bild. För att ni ska förstå hur lite tycker om kameror, kommer här ett illustrativt exempel;




Därför var jag sjukt nöjd när han agerade gudfar på dopet i helgen och inte hade en chans att smita undan. Det blev en massa fina bilder och han lyckades till och med kamouflera sin barnallergi. Picture perfect! :)


 





Muuu!


Hade en jättemysig helg i skåneland bland grisar och kor och framförallt deras respektive "dofter"... Utifrån bilderna nedan kan det verka ut som att vi inte gjorde så mycket annat än att äta diverse pastellfärgad föda (godis). Men så var inte fallet! Vi hann med allt från att göra Malmö och träffa en viktig hund till att pröva på det militäriskt pedanta biljettsystem som skånetrafiken tillämpar.

Jag lyckades som vanligt dumförklara mig själv med jämna mellanrum, bland annat genom att förväxla kristianstad med karlstad och förstöra en jättebra lek när jag fick för mig att island kanske tillhörde skandinavien. Det var alltså mina geografiska tillkortakommanden som var den röda tråden i pinsamheterna den här helgen. 

 





Vi skruvar och muttrar


Jag och födelsedagsbarnet lilljenny var på Ikea idag. Förutom en del missöden gällande färden dit (Jenny hittade inte riktigt så bra som hon påstått) så var utflykten fantastiskt lyckad!

Vi hittade handdukar, glas, en lampa och (hör och häpna) en hel jäkla soffa. Denna soffa var dessvärre något större än man hade kunnat ana och förfarandet då vi försökte trycka in den för stora soffan i bagageluckan måste varit något att beskåda (för att inte tala om scenen då jag försökte fälla ner sätena).

Hur som helst, nu är soffan hemma och jag har möblerat om för att den skulle få plats. Niiice!

Dagens bästa moment var ändå på barnavdelningen. När vi började skymta alla färglada leksaker utbrast Jenny lyckligt "åh, äntligen!" varpå jag utan att tänka mig för instämde med att entusiastiskt hoppa upp och ner, klappa händerna och i falsett halvskrika "leksakeeer!". Tyvärr visade det sig att det inte var leksakerna i sig Jenny hade syftat på, hon menade toaletterna som är belägna precis vid barnavdelningen. 



            







Sjukisdag


Är lite krasslig och har stannat hemma för att göra ritningar på en fördömd friggebod, samt studera linjära ekvationssystem.  

Ljuset i tunneln är en drös bilder från ett fotojobb jag gjorde för ett tag sen, vilka jag har kvar att redigera. Så jag kör "ett streck på ritningen, en timme med photoshop". Skitbra. Jag känner verkligen att jag kommer lyckas bra med min utbildning.

 





Brainstorming


Hade en kreativitetsövning idag på kth där vardags-problemformulering stog på agendan. Gruppen var fantastiskt taggad och allt från blöta duschdraperier till deoderatfläckar skrevs upp på tavlan. Även "att glömma dra ur sladden till kupévärmaren" togs upp som problem, varpå Anna (<150 cm lång) utropar:

-JAA! Fett jobbigt. Man borde ha en liten dvärg eller något som springer och drar ut sladden åt en.

Därefter början hon spekulera för sig själv:

-Fast då måste man ju ha någon slags dvärguppfödning.. Hmm, svårt. Å andra sidan är det förmodligen det jag kommer syssla med sen när jag får barn. Dom lär inte bli långa.

Senare på dagen disskuterade vi långa och smala människor. Då påpekade hon att det hade varit kul att ha ben som når ner till marknen.

Hon är alltså kort.





Omstart!


Tänkte börja blogga igen. Ungefär i alla fall.