Påsk


Egentligen har jag ingen aning om varför man firar påsk. Var det då jesus dog, uppstod eller stack till himlen? Och vad har fjädrarna med alltihopa att göra? Påskharen? Jesus och påskkärringar tycks inte heller ha någon vidare koppling. Det absolut konstigaste är äggen. Varför målar man dem och VEM fick för sig att lägga godis i dem?

Hur som helst så måste jag göra en lista över några;

irriterande saker med påsken:

1. Chokladäggen i celofan. Dom smakar blä och utgör nästan alltid den största delen i mina påskägg. Det mest värdelösa med dom är att celofanet är så svårt att få bort. Försöker få av det i ett stycke men det går inte, sitter alltid en liten bit kvar någonstans som man får gröpa bort. Resultatet blir en massa choklad under naglarna. Dessutom är dom pyttesmå. Inte värt mödan. USCH.

2. Målade ägg. Man målar och målar och får kämpa länge för att få bort fingeravtycken från där man hållit i ägget. Sen knackar man skalet och käkar ägg. Idiotiskt.

3.  Den lilla rosa påskkärringen mamma satt upp i en av vardagsrumstaklamporna. Jag har fått hennes jäkla kvast i huvet 7 gånger nu.

4. Påskbuffén. Varför käkar svenskar sill så fort det är någon slags högtid? Jag som aldrig fattat tjusiningen med rå (eller nästan rå) fisk skulle kunna acceptera om det åts en gång per år. Men nej. Då jag inte heller är speciellt förtjust i ägg är påskmaten ett enda mysterium för mig.

5. Allt himla godis. Jag mår så illa.

6. Vädret. Påsken är i april och i april är det aprilväder. När min kusse utbrast "det regnar frigolit!" (läs haglar) tyckte jag att det sög.

härliga saker med påsken:
1. Påskkärringarna. Dom är söta! När vårat gamla dagmammegäng (jag, lilljenny, hanna och min bror eric) var små och gick påskkärringar så var vi dessutom trevliga och väluppfostrade. Kommer ihåg att vi flickor var duktiga och tog i hand och neg när vi fick godis. Eric, som var något miljöskadad efter så många år med bara tjejer, gjorde samma sak.

2. Ljuset. Mamma bytte gardiner från våra mörka till dom ljusa. Bara en sån sak gör en glad.

3. Ledigheten. Utan den hade nog påsken varit lika firad som typ internationella kvinnodagen. 

4. Folk är aningens trevligare mot varandra. Exempelvis säger personalen på ICA säger "Glad Påsk", jag bråkar lite mindre med mina syskon, mormor påpekar en något mindre procent av mina brister osv.

5. Godiset. Ingen kan förneka att godis är gott. Jag mår fortfarande illa dock.


Kommentarer
Mikael

Splitrad? :)

Jäklar va vi ska dansa den 21:a - då smäller det! Jetleggad och packad! Vilken kombination!

2007-04-11 ♥ 10:59:38
Namn
Kom ihåg mig?

Mail


bloggadress



Trackback